Treceți la conținutul principal

5 motive pentru care continui să rămâi într-o relație toxică

Dacă atunci când faci o analiză rațională la ceea ce ți se întâmplă pe plan sentimental și constați că, iarăși, rațional vorbind, nu ai niciun motiv să continui povestea în care te afli, dar nu poți pleca, înseamnă că te afli în rândul oamenilor care experimentează o relație romantică toxică. 

Ce anume te face să stai când ai toate motivele să pleci? 

1. Sentimentul de acasă

Unul dintre motive ar putea fi legat de traumele experimentate în copilărie. Poate ai crescut într-un mediu nesigur, acesta devenindu-ți definiția normalității, așa că la vârsta adultă cauți ceea ce cunoști. Adică un mediu familiar, pe care știi să-l gestionezi. Adică o situație care să te țină mereu în gardă, pe care o romanticizezi la nesfârșit, pe care poate ți-o confirmă și filmele sau cărțile pe care le citești, unde iubirea trebuie musai să fie pasiune nebună, despărțiri sfâșietoare și împăcări mai dulci decât...o baclava. 



2. Stima de sine redusă 

Când discutăm despre neîncrederea de sine, este important să vedem care sunt mijloacele prin care o compensăm. Cel mai adesea, indivizii care suferă de stimă de sine redusă, deseori se trezesc în ipostaze în care validarea oferită de partener devine un fel de stea a nordului. Astfel, se creează o dependență care merge mai presus de iubire și care devine lipiciul care ține cuplul împreună. Un partener nesigur va orbita mereu în jurul celuilalt, cel din urmă putând să profite de această vulnerabilitate și să recurgă la manipulări pentru a evita o despărțire. În momentul în care ne simțim valoroși doar atunci când partnerul ne confirmă valoarea, este simplu să vedem de ce unii nu reușim să ieșim din relații de acest fel. 

3. Frica de singurătate

Având de cele mai multe ori la bază tot o formă de neîncredere, indivizii care se confruntă cu teama de singurătate tind să accepte abuzuri, neglijare, suferință, umilință și cam orice din partea partenerului, pentru că în viziunea lor nimic nu este mai rău decât să fii singur. Sentimentul de neîncredere ne poate face să eliminăm ideea unei noi iubiri, posibilitatea de a întâlni un partener mai potrivit sau posibilitatea în care chiar ne-am descurca și pe cont propriu, în caz ca ne-am despărți de partenerul care, dacă tot veni vorba, e posibil să ne facă viața un chin. 


4. Nu contează, împreună pentru totdeauna! 

Persoanele pentru care faptul de a rămâne cu partenerul, indiferent de starea de sănătate a relației dintre ei, reprezintă o virtute, vor accepta orice începând de la abuzuri, la lipsa satisfacției per total față de relație, doar ca să nu-și trădeze credințele. Există riscul ca la un moment dat, focusul să fie atât de intens pe iubire, încât partenerul în sine să pălească în importanță prin comparație. Ideea de a iubi până la sfârșit, fără drept de apel, indiferent de condiții, fără a analiza, fără a repara, a iubi și punct, transformă despărțirea într-un eșec resimțit în toate aspectele vieții. Repercursiunile pe termen lung sunt, de regulă, incapacitatea partenerului care prezintă aceste credințe să găsească iubirea din nou, petrecând mult, mult timp plângând despărțirea anterioară și romanticizând-o la rangul de artă, într-un plan departe de realitate. 



5. Partenerii pansament/salvatori/supereroi

Se întâmplă ca, la un moment dat în viață, în anumite circumstanțe, partenerul să vină cu o inițiativă grozavă, care schimbă total modul în care ne simțim sau ne ajută să trecem cu bine peste un impas. Există riscul să ajungem să privim această persoană drept un salvator, mai ales daca situația în cauză a avut o însemnătate mare pentru noi. Rămânând la riscuri, estă și acela în care să fim orbiți de fapta sau intervenția acestei persoane, dar într-un mod atât de intens încât să nu mai observăm faptul că poate relația în care suntem nu este una fericită. Sau că acest partener nu ne îndeplinește nici pe departe nevoile. Ne concentrăm mereu la acel moment din trecut, pe care îl derulăm din nou si din nou atunci când avem nevoie de reconfirmări cu privire la relație. Oare câte fapte bune anulează o faptă rea? Dar invers? 

Închei cu un vers de-a lui Bukowski, care sună în felul următor: People so tired, mutilated either by love or no love, cu precizarea că, iubirea bună, adevărată nu mutilează. Practic, una e sa iubești și să fii iubit și  alta e să fii iubit și să iubești frumos. A.k.a. sănătos. A.k.a., nu din motivele menționate mai sus.  



Comentarii

  1. Promit să împărtășesc această mărturie în întreaga lume, când iubitul meu se întoarce la mine și astăzi îi mulțumesc sincer lui DR WHITE, pentru că a adus bucurie și fericire relației mele și familiei mele. Vreau să vă informez că există un vrăjitor adevărat. Nu am crezut niciodată în toate aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am avut nevoie de ajutor până când l-am găsit pe Dr. WHITE, un mare jucător de vrăji, iar el a aruncat o vraja de dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în 2 zile după aruncând vraja, 2 zile mai târziu, telefonul meu a sunat și atât de șocant iubitul meu nu m-a sunat în ultimele 3 luni. Și-a cerut scuze pentru inima frântă și a spus că este gata să fie coloana mea vertebrală pentru tot restul vieții sale alături de mine. Dr. WHITE l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubesc și cât de mult îl vreau. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult împărțim împreună. În timp ce scriu această mărturie acum, sunt cea mai fericită fată de pe pământ. Dr. WHITE vă poate ajuta, de asemenea. Trimite-i un e-mail la: (wightmagicmaster@gmail.com) sau WhatsApp-ul său la +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diagnostic: cancer de prostată. Interviu cu un supraviețuitor

Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în populația masculină. De asemenea, este al doilea tip de cancer care duce la deces. Am avut plăcerea să discut cu C.F, unul dintre (cei tot mai mulți)supraviețuitori ai cancerului de prostată. Îi mulțumesc pentru bunăvoința de a-mi răspunde la câteva întrebări și pentru deschiderea spre eventuale discuții viitoare.  Bună, C.F., și îți mulțumesc încă o dată că ai acceptat să purtăm această discuție, pe care o și împărtășim cu ceilalți.  Cu drag. Să știi că eu nu prea am găsit discuții de genul când am căutat acum câțiva ani( când s-a îmbolnăvit ). Mi-ar fi fost util să citesc despre experiențele altora. De asta am și acceptat să vorbim, deși sunt ataaat de multe de povestit, de nici nu știu cu ce să încep. Sunt convinsă, dar cine știe... poate acesta este un start pentru discuții de genul.   Am pregătit câteva întrebări, începem? Motor, acțiune! Cum ai reacționat când ai primit diagnosticul de cancer de prostată? Ce ai

Singurătate. Pandemie. Sărbători. Short horror story?

Suntem într-o pandemie(știu, deja sună obositor), vedem pe toate rețelele de socializare sfaturi și învățături despre cum să ne comportăm cu cei mici sau cu partenerul astfel încât timpul acesta petrecut exclusiv împreună să ne consolideze relația, nu să o deterioreze. Dar nu vom vorbi despre cupluri. Vreau să vorbim despre cei care nu sunt într-o relație. Despre cei care nu locuiesc cu familia sau cu prietenii. Despre cei care nu au colegi de apartament. Despre cei care din luna martie a acestui an, au explorat probabil teritorii până acum virgine ale singurătății. Despre cei care închid și deschid ușa singuri, care au pe uscătorul de vase un singur pahar de vin pus la scurs, o singură cană de cafea. O furculiță, o lingură, o farfurie. Evit să-i numesc oameni singuri, pentru că tindem să dăm singurătății în primul rând conotații negative, dar... Să vorbim despre cei singuri.  Nu cred că mai vine ca o surpriză pentru cineva, dar reiterez că suntem ființe sociale, deci avem nevoia funda

Frica de intimitate și de ce fugim de relații

Te sperie gândul că ai putea intra într-o relație? Simți că o relație ar putea să îți îngrădească libertatea și simți un nod în gât când te gândești la asta? Ți-e frică să te atașezi pentru că oricum oamenii înșeală, rănesc, renunță, pleacă? Simți că pur și simplu nu merită să încerci să fii cu cineva pentru că deznodământul e oricum mereu același? Ai discuții cu multe persoane care te validează iar când lucrurile devin serioase știi că trebuie să fugi? Dacă răspunsul este da, înseamnă că sunt șanse mari să te confrunți cu frica de intimitate. Ce este frica de intimitate? Frica de intimitate este atunci când ți-e teamă să te implici emoțional sau chiar și fizic într-o relație. Tendința persoanelor cu frică de intimitate este să fugă atunci când lucrurile între ei și o altă persoană devin prea confortabile. Problema majoră a persoanelor cu frică de intimitate este că, de regulă, e greu de descoperit că există cu adevărat o problemă. Obișnuiți fiind să-și blocheze propriile emo