Treceți la conținutul principal

Cum să devii un om mai puternic

Diferența dintre oamenii puternici și oamenii mai puțin puternici este atitudinea pe care aceștia o au față de viață în general. În continuare discutăm despre 5 dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem și de care, probabil, nici nu suntem conștienți.


1. Credințe nesănătoase despre propria persoană. Un monolog interior negativ este secretul unei vieți triste, trăite în rușine, neputință și suferință. Repetând mereu aceleași gânduri negative despre propria persoană, ajungem să ne identificăm cu spusele vocii din capul nostru, ruinându-ne stima de sine și acceptând cele mai urâte scenarii despre noi înșine. Suntem cel mai bun prieten al nostru. Relația cu noi înșine dă tonul tuturor relațiilor din viața noastră. Cu cât ne valorificăm mai mult pe noi înșine, cu atat scad șansele să ne trezim în relații disfuncționale, pentru că știm mereu ceea ce merităm și ceea ce ne dorim de la propria persoană și de la ceilalți.

2. Credințe nesănătoase despre alții. În momentul în care le oferim celor din jur prea multă putere asupra noastră, devenim slabi și predispuși să ne trezim în situații pe care nu le putem controla. Fie că avem dificultăți în legătură cu autoritatea și spunem DA oricărei sarcini venite din partea părintelui sau a șefului, fie că preluăm o atitudine submisivă în relațiile romantice sau în cele de prietenie,  putem ajunge în punctul în care nu mai știm cine suntem și ce merităm. Este important să reținem că nu trăim pentru a satisface nevoile altora. A satisface mereu nevoile altora nu ne face mai valoroși sau mai demni de iubit. Este necesar să menținem un echilibru între cât dăm și cât primim înapoi.



3. Credințe nesănătoase despre lume și viață. Mai țineți minte vorba aceea cu para mălăiață? Se întâmplă să asteptăm să primim binecuvântări fără să muncim pentru ele. Ne proiectăm succesul sau diferite reușite în concepte gen noroc/soartă/destin/Dumnezeu etc., fără să mișcăm un deget pentru a face o schimbare sau a munci pentru lucrul pe care ni-l dorim. Avem o atitudine pasivă și stăm în expectativă, poate-poate o să ne bată norocul la ușă. Dacă vrem să fim puternici, primul pas este să adoptăm obiceiuri sănătoase și să renunțăm la cele care nu ne ajută sau care ne fac rău. Este imperativ să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre, fie că suntem mândri de ele sau mai puțin mândri, fie că acestea rezultă într-un eșec sau o mare reușită. Suntem personajele principale ale propriilor noastre vieți, noi comandăm și noi executăm. Important este să ne canalizăm energia în direcții pozitive, care ne împlinesc și care ne fac bine nouă și celor din jur.

4.Managementul prost al emoțiilor.
Emoțiile, negative sau pozitive trebuie trăite, simțite și apoi rezolvate - dacă e cazul. Nu ne putem ascunde de emoțiile negative - ignorându-le, doar amânăm impactul pe care acestea le au asupra sănătății noastre psihice. Îmbrățișarea întregului spectru de emoții ne asigură o funcționare normală.


5.Schimbări majore, aici și acum. 
O bună prietenă de-a mea mi-a spus odată o povestioară care exemplifică perfect dorința de schimbare. Suntem nerăbdători, dorim să vedem rezultate aici și acum iar motivația ne scade cu fiecare impas întâlnit.
Să ne imaginăm că vrem să mâncăm un tort uriaș, sau orice altă mâncare care ne face cu ochiul. Singura modalitate(dezirabilă) prin care putem mânca tot tortul este să-l tăiem în bucăți. Ca să nu ne dăm peste cap glicemia, mâncăm o felie pe zi. Așa trebuie să privim și procesul de schimbare. Schimbarea presupune acțiuni gândite atent și o rutină sănătoasă. La fel ca și construitul unei case, trebuie să așezăm cărămidă peste cărămidă - degeaba pocnim din degete și așteptăm să apară casa ca printr-o minune. Schimbarea este un proces, nu o minune, ea necesită multă muncă, motivație și respectarea pașilor unui plan eficient.

Comentarii

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diagnostic: cancer de prostată. Interviu cu un supraviețuitor

Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în populația masculină. De asemenea, este al doilea tip de cancer care duce la deces. Am avut plăcerea să discut cu C.F, unul dintre (cei tot mai mulți)supraviețuitori ai cancerului de prostată. Îi mulțumesc pentru bunăvoința de a-mi răspunde la câteva întrebări și pentru deschiderea spre eventuale discuții viitoare.  Bună, C.F., și îți mulțumesc încă o dată că ai acceptat să purtăm această discuție, pe care o și împărtășim cu ceilalți.  Cu drag. Să știi că eu nu prea am găsit discuții de genul când am căutat acum câțiva ani( când s-a îmbolnăvit ). Mi-ar fi fost util să citesc despre experiențele altora. De asta am și acceptat să vorbim, deși sunt ataaat de multe de povestit, de nici nu știu cu ce să încep. Sunt convinsă, dar cine știe... poate acesta este un start pentru discuții de genul.   Am pregătit câteva întrebări, începem? Motor, acțiune! Cum ai reacționat când ai primit diagnosticul de cancer de prostată? Ce ai

Singurătate. Pandemie. Sărbători. Short horror story?

Suntem într-o pandemie(știu, deja sună obositor), vedem pe toate rețelele de socializare sfaturi și învățături despre cum să ne comportăm cu cei mici sau cu partenerul astfel încât timpul acesta petrecut exclusiv împreună să ne consolideze relația, nu să o deterioreze. Dar nu vom vorbi despre cupluri. Vreau să vorbim despre cei care nu sunt într-o relație. Despre cei care nu locuiesc cu familia sau cu prietenii. Despre cei care nu au colegi de apartament. Despre cei care din luna martie a acestui an, au explorat probabil teritorii până acum virgine ale singurătății. Despre cei care închid și deschid ușa singuri, care au pe uscătorul de vase un singur pahar de vin pus la scurs, o singură cană de cafea. O furculiță, o lingură, o farfurie. Evit să-i numesc oameni singuri, pentru că tindem să dăm singurătății în primul rând conotații negative, dar... Să vorbim despre cei singuri.  Nu cred că mai vine ca o surpriză pentru cineva, dar reiterez că suntem ființe sociale, deci avem nevoia funda

Frica de intimitate și de ce fugim de relații

Te sperie gândul că ai putea intra într-o relație? Simți că o relație ar putea să îți îngrădească libertatea și simți un nod în gât când te gândești la asta? Ți-e frică să te atașezi pentru că oricum oamenii înșeală, rănesc, renunță, pleacă? Simți că pur și simplu nu merită să încerci să fii cu cineva pentru că deznodământul e oricum mereu același? Ai discuții cu multe persoane care te validează iar când lucrurile devin serioase știi că trebuie să fugi? Dacă răspunsul este da, înseamnă că sunt șanse mari să te confrunți cu frica de intimitate. Ce este frica de intimitate? Frica de intimitate este atunci când ți-e teamă să te implici emoțional sau chiar și fizic într-o relație. Tendința persoanelor cu frică de intimitate este să fugă atunci când lucrurile între ei și o altă persoană devin prea confortabile. Problema majoră a persoanelor cu frică de intimitate este că, de regulă, e greu de descoperit că există cu adevărat o problemă. Obișnuiți fiind să-și blocheze propriile emo