Treceți la conținutul principal

Absolvire, anxietate și noi începuturi

Poate urmează să dai Bacul. Poate ai licență sau acum termini masterul. Poate te gândești să te muți în alt oraș. Orice schimbare, și mai ales orice schimbare care ne scoate total din zona de confort, trebuie tratată cu seriozitate. Cum începi ceva nou? Cum te avânți spre noi orizonturi? În acest articol vreau să vorbim despre câteva lucruri esențiale atunci când pornim la un drum nou. Mai pe scurt, ce facem când se schimba modificarea? :)


1. Taie tortul în felii 

Urmează să faci un pas major în viața ta și nici nu știi cu ce să începi. Atunci când suntem puși în fața unei schimbări importante, există posibilitatea să ne anxietizăm și să privim toată situația precum un bulgăre mare format din probleme la care încă nu avem soluții. Începi facultatea? Ia lucrurile pe rând. Concentrează-te asupra examenelor. În momentul în care esti înscris la facultate, gândește-te unde vrei să locuiesti. Caută, întreabă-ți prietenii mai mari, cere sfaturi și îndrumări. Plecarea din cuib vine cu o încărcătură emoțională puternică. Putem simți anxietate, putem simți entuziasm, tristețe, bucurie, eliberare, frică de necunoscut, sentimentul că poate nu ne descurcăm, etc. Monitorizează-ți emoțiile și contracarează-ți gândurile disfuncționale de tipul nu mă voi descurca. Orice schimbare se face în pași, în stagii. Fă-ți un plan și ține-te de el și nu uita să ceri ajutor. Privește viitorul cu entuziasm și curiozitate.

2. Privește lucrurile din avion 

În special în situațiile stresante, există riscul să nu mai înțelegem ce se întâmplă și să nu mai știm încotro ne îndreptăm. Ce e de făcut? Ne îndepărtăm și privim lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Atunci când suntem inserați până peste cap într-o situație, există șanse să ne scape detalii. Nu știi care-i următorul pas sau ce strategie să abordezi? Privește problema din alt unghi. Vezi imaginea întreagă. Gândește-te ce reprezintă pentru tine schimbarea prin care treci sau prin care urmează să treci și fă-ți o lista cu pros and cons. Vezi părțile bune și așteaptă-le cu încântare și gândește-te în principiu la cum ai putea face față piedicilor. Lucrurile bune se întâmplă atunci când avem control asupra propriei persoane. Încrederea de sine este aliatul nostru de bază în rezolvarea de probleme. Investește în relația cu tine. Te descurci și o să reușești.

3. Avântă-te cu curaj

Cel mai comun gând din spatele fricii e dacă o să se întâmple... *insert ceva rău*. Suntem vulnerabili și temători mai ales atunci când suntem în fața incertitudinii și simțim un milion de emoții pe minut. Un nou început poate veni la pachet cu frică, nostalgie, nesiguranță, suferință. Poate acum te muți de la părinți sau poate acum pleci din cămin. În loc să pui răul în față, gândește-te la oportunitățile care vor veni odată cu schimbarea. Încurajează-te constant și fii răbdător cu tine însuți, amintește-ți că, într-un fel sau altul, conform planului sau nu, până în momentul în care citești aceste rânduri ai trecut peste toate problemele care ți-au apărut în cale. Independența poate fi înfricoșătoare la început, desprinderea de cuib poate fi dureroasă, dar în secunda în care am înțeles că un la revedere nu înseamnă un adio, vom vedea că nu există sentiment mai eliberator și mai liniștitor decât să știm că ne descurcăm.Că putem. Că suntem pe picioarele noastre. Să fim atenți la acțiunile noastre, să gândim rațional, să ne asumăm riscuri și să acceptăm cu răbdare și cu înțelegere incertitudinea. Viața ne surprinde mereu, să o lăsăm să ne surpindă plăcut!

Nu uita.

Deții toate resursele necesare ca să reușești. Caută să scoți la iveală cele mai bune părți din tine. Folosește-ți atuurile și nu îți fie frică să ceri ajutor atunci când ai nevoie.

Dacă simți că ți se face un gol în stomac atunci când te gândești la ce urmează să faci, felicitări! Felicitări că ieși din zona de confort. Felicitări pentru inițiativă. Felicitări pentru curaj!

Dacă simți și tristețe și extaz și frică și entuziasm și fericire și neîncredere, adu-ți aminte că un om sănătos simte tot spectrul de emoții. Gândurile sunt fluide, vin și pleacă. Respectă-le și lasă-le să treacă. Stick to the plan.

Comentarii

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diagnostic: cancer de prostată. Interviu cu un supraviețuitor

Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în populația masculină. De asemenea, este al doilea tip de cancer care duce la deces. Am avut plăcerea să discut cu C.F, unul dintre (cei tot mai mulți)supraviețuitori ai cancerului de prostată. Îi mulțumesc pentru bunăvoința de a-mi răspunde la câteva întrebări și pentru deschiderea spre eventuale discuții viitoare.  Bună, C.F., și îți mulțumesc încă o dată că ai acceptat să purtăm această discuție, pe care o și împărtășim cu ceilalți.  Cu drag. Să știi că eu nu prea am găsit discuții de genul când am căutat acum câțiva ani( când s-a îmbolnăvit ). Mi-ar fi fost util să citesc despre experiențele altora. De asta am și acceptat să vorbim, deși sunt ataaat de multe de povestit, de nici nu știu cu ce să încep. Sunt convinsă, dar cine știe... poate acesta este un start pentru discuții de genul.   Am pregătit câteva întrebări, începem? Motor, acțiune! Cum ai reacționat când ai primit diagnosticul de cancer de prostată? Ce ai

Singurătate. Pandemie. Sărbători. Short horror story?

Suntem într-o pandemie(știu, deja sună obositor), vedem pe toate rețelele de socializare sfaturi și învățături despre cum să ne comportăm cu cei mici sau cu partenerul astfel încât timpul acesta petrecut exclusiv împreună să ne consolideze relația, nu să o deterioreze. Dar nu vom vorbi despre cupluri. Vreau să vorbim despre cei care nu sunt într-o relație. Despre cei care nu locuiesc cu familia sau cu prietenii. Despre cei care nu au colegi de apartament. Despre cei care din luna martie a acestui an, au explorat probabil teritorii până acum virgine ale singurătății. Despre cei care închid și deschid ușa singuri, care au pe uscătorul de vase un singur pahar de vin pus la scurs, o singură cană de cafea. O furculiță, o lingură, o farfurie. Evit să-i numesc oameni singuri, pentru că tindem să dăm singurătății în primul rând conotații negative, dar... Să vorbim despre cei singuri.  Nu cred că mai vine ca o surpriză pentru cineva, dar reiterez că suntem ființe sociale, deci avem nevoia funda

Frica de intimitate și de ce fugim de relații

Te sperie gândul că ai putea intra într-o relație? Simți că o relație ar putea să îți îngrădească libertatea și simți un nod în gât când te gândești la asta? Ți-e frică să te atașezi pentru că oricum oamenii înșeală, rănesc, renunță, pleacă? Simți că pur și simplu nu merită să încerci să fii cu cineva pentru că deznodământul e oricum mereu același? Ai discuții cu multe persoane care te validează iar când lucrurile devin serioase știi că trebuie să fugi? Dacă răspunsul este da, înseamnă că sunt șanse mari să te confrunți cu frica de intimitate. Ce este frica de intimitate? Frica de intimitate este atunci când ți-e teamă să te implici emoțional sau chiar și fizic într-o relație. Tendința persoanelor cu frică de intimitate este să fugă atunci când lucrurile între ei și o altă persoană devin prea confortabile. Problema majoră a persoanelor cu frică de intimitate este că, de regulă, e greu de descoperit că există cu adevărat o problemă. Obișnuiți fiind să-și blocheze propriile emo